FAQ

LEDS RUN.....

Wat is de LEDS RUN Leeuwarden? 
De Ledsrun is een fun run van 5 km die dit jaar voor de eerste plaats vindt, tijdens het lichtkunstfestival LUNA in Leeuwarden. Het parcours van LEDS RUN wordt speciaal voor LEDS RUN beschikbaar gesteld voor duizenden hardlopers. Hardlopend passeer je de mooiste en indrukwekkendste lichtkunstwerken. Maar je gaat er zelf ook één creëren. Alle deelnemers creëren één grote lichtslang. De LEDS RUN-gadgets die je ontvangt bij de aankoop van je ticket zorgen voor een unieke lichtervaring, maar wees ook zelf creatief. Haal alles uit de kast om volledig te ‘shinen’, dan we gaan shinend de stad door waarbij je o.a een spectaculaire 3D mappen show te zien krijgt bij het gerechtsgebouw, je waant in een heuse savanne met wilde dieren en diverse Glow-points voor een ultieme beleving.

Wat is een fun run? 
LEDS RUN is een fun run. Dit houdt in dat er geen tijdsregistratie is. Je doet dus niet mee om een zo snel mogelijke tijd te behalen, maar je doet mee voor de fun en alle beleving die erbij komt kijken. Houd er rekening mee dat je bij een fun run niet altijd op je eigen tempo kan hardlopen. 

Wat is het lichtkunstfestival LUNA? 
Een sprookjesachtig, verrassend avontuur van licht en geluid in de mooie binnenstad van Leeuwarden. Kunstenaars en designers uit binnen- en buitenland laten lichtkunst en -design zien.  De mediakunstenaars verrassen Leeuwarden met indrukwekkende kunstwerken op onverwachte locaties. Het is de eerste keer dat er een lichtfestival plaatsvindt in Leeuwarden, en dat maakt LUNA tot een uniek evenement. Kijk voor alle informatie op www.lunafestival.nl

Wanneer en waar vindt LEDS RUN Leeuwarden plaats? 
LEDS RUN Leeuwarden vindt plaats op vrijdagavond 16 December. De start en finishlocatie is op het Oldehoofsterkerkhof waar ook voor aanvang van de run de warming-up, entertainment de LEDS-runners in de juiste stemming brengen. Na de finish van de run is er een spectaculaire LEDS PARTY, The Dirty Daddies en feest-DJ Maarten. De runners krijgen hier voor een gratis toegangsbewijs!! 

Het tijdsschema van 16 December ziet er als volgt uit: 
17:00 uur: Voorprogramma Feest-DJ Maarten 
18:30 uur: Warming up
19:30 uur: Prijsuitreiking leukst verklede LEDS-Runner
19:45 uur: Prepare to start
20:00 uur: Start LEDS RUN
21:30 uur: Laatste Finish
21:45 uur: The Dirty Daddies
22:45 uur: Feest-DJ Maarten
23:00 uur: The Dirty Daddies
00:00 uur: Einde 

Is er tijdsregistratie? 
Nee, jouw hardlooptijd wordt niet geregistreerd. LEDS RUN is een fun run en het belangrijkste element tijdens LEDS RUN is de fun. Bij de start en finish bevinden zich wel klokken, zodat je jouw eigen tijd kan aflezen. 

Mag ik het parcours van LEDS RUN ook wandelen? 
Ja dat mag, het parcours van de Leds Run is geschikt voor alle soorten lopers. Er is ook de gelegenheid om even te stoppen en de kunstwerken te bekijken, daarna kun je de route hardlopend vervolgen. Echter heb je tot uiterlijk 22:30 uur de tijd om de finish te bereiken.

Kan ik tijdens de Run even stoppen om naar de kunstobjecten te kijken? 
Ja, je mag even de tijd nemen om al het moois te aanschouwen. De LEDS RUN  is een fun run, waarbij er geen tijdsregistratie is. Het gaat om een unieke ervaring en niet om de snelste tijd. Maar houd er rekening mee dat andere mensen wél door rennen. Houd dus rekening met elkaar. 

Mag ik eigen lichtgadgets meenemen? 
Ja, heel graag zelfs! Hoe meer je ‘GLOWT’, hoe beter.

Start- en finishlocatie 
De start -en finishlocatie bevindt zich op het Oldehoofsterkerkhof. 

Over welke faciliteiten beschikken de start- en finishlocatie? 
De start- en finishlocatie beschikt over toiletten, garderobe/kluisjes en een informatiepunt. Er zijn géén douches aanwezig! 

Kan ik mijn spullen ergens opbergen? 
Ja, we hebben een garderobe/kluisjes op het start -en finishterrein.  

Let op: Wij adviseren je om echt waardevolle spullen niet mee te nemen. De organisatie is niet verantwoordelijk voor eventueel kwijtgeraakte of beschadigde spullen. 

  

Deelname en tickets 

Early:      UITVERKOCHT
Regular: €30,00
Late:       €35,00

De prijzen zijn inclusief de LEDS PARTY met The Dirty Daddies & Feest-DJ Maarten.

Voor de tickets geldt dat er nog servicekosten worden gerekend bij bestelling. 

Kan ik tickets reserveren?  
Er kunnen helaas geen tickets gereserveerd worden. Hou onze sociale media-accounts in de gaten, daar geven wij updates over het verloop van de ticketverkoop. 

Hoeveel tickets zijn er beschikbaar? 
In totaal zijn er 5.000 tickets beschikbaar. Wees er dus snel bij! 

Wat is de minimale leeftijd om mee te mogen doen? 
LEDS RUN is een Fun run voor alle leeftijden, wij raden wel aan om deelnemers jonger dan 12 jaar samen met een meerderjarige begeleider te laten lopen.

Hoe kan ik deelnemen aan LEDS RUN? 
Je kan alleen deelnemen aan LEDS RUN als je in het bezit bent van een geldig Leds Run-ticket. Ga naar Tickets om je ticket aan te schaffen. 

Het is (om wat voor reden dan ook) niet gelukt mijn tickets te bestellen. Wat moet ik nu doen?  
Neem contact op met de organisatie via info@ledsrun.nl of vul het contactformulier in. Leg in jouw mail uit wat er is mis gegaan bij het bestellen van de tickets. De organisatie doet er dan alles aan om te zorgen dat jij je tickets wél kan bestellen. 

LEDS RUN Pakket 
Wat zit er in een LEDS RUN Pakket? 
Bij aanschaf van jouw LEDS RUN ticket ontvang je het LEDS RUN Pakket. 

Inhoud LEDS RUN Pakket: 
– Uniek LEDS RUN T-shirt 
– Lichtgadgets 
– De laatste informatie. 

Waar kan ik mijn LEDS RUN Pakket ophalen? 
De informatie mbt het verkrijgen van jullie startpakket zal op een later tijdstip worden gecommuniceerd via deze website, Facebook en een nieuwsbrief.

Kan ik mijn LEDS RUN T-shirt uit het LEDS RUN Pakket nog omruilen voor een andere maat? 
Nee, dit is helaas niet mogelijk. Maar we hebben een maattabel toegevoegd, zodat je kan meten en aflezen welke maat jij nodig hebt. Bekijk de tabel: maattabel. Denk eraan dat het in December koud kan zijn, wij adviseren daarom om een thermoshirt onder jouw LEDS RUN T-shirt te dragen. Houd hier rekening mee bij het bestellen van jouw LEDS RUN T-shirt. 

Toeschouwers 
Alle toeschouwers zijn van harte welkom langs het parcours. Moedig de deelnemers aan en geniet mee van de feestelijke start & afsluiting op het Oldehoofsterkerkhof. 

Aansprakelijkheid / algemene voorwaarden 
De organisatie van LEDS RUN is niet aansprakelijk voor eventuele schade aan de deelnemer als gevolg van deelname. Tevens in de organisatie niet aansprakelijk voor verlies, diefstal van en schade aan persoonlijke eigendommen. Als deelnemer verklaar je akkoord te gaan met onze algemene voorwaarden en gezondheidsbeleid. 

Social media 
Waar kan ik de LEDS RUN vinden op social media?  

LEDS RUN is actief op Facebook. Volg ons via deze kanalen voor de laatste informatie over de Leds Run. Wil je tweeten over LEDS RUN? Gebruik #LEDSRUN. 

Vragen? 
Heb je naar aanleiding van bovenstaande informatie nog vragen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

ROUTE